22 Kasım 2013 Cuma

Addis ababa tatlısı


Dün Nihat sırda da dinledim ve merak ettim neymiş bu tatlı diye….

Baktım ki çok zor bir şey değil , önemli olan kıvamını tutturmakmış ve sizlerle paylaşmak istedim.

 
                               
                                 Addis ababa tatlısı tarifi : 
                              Bir küçük tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı
                              3 kaşık un
                              3 kaşık toz şeker
                              2 kaşık kakao ve bir fincan soğuk süt koyun ve bunları iyice karıştırarak birbirine güzelce yedirin. sonra üzerine tahta bir kaşıkla karıştırdığınız bu karışımın kaynamış ve ılıtılmış yarım kilo sütü azar azar dökün. Dörtte bir limonun suyunu da karıştırdıktan sonra çikolatalı kremayı kaynatın.

Kaynamaya başlayınca ateşin ısısını azaltın ve 5 dk daha pişirin. sonra bu kremayı 5 küçük kaseye bölerek boşaltın. Bu arada bir başka kapta 5 armudu 2 bardak elma ya da armut suyunu 2 fincan toz şekeriyle pişirin. Armutlar pişince her birini bir kaseye koyarak servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN :)

8 Kasım 2013 Cuma

diyet hikayemde gelinen nokta....


herkese merhabalar. diyetim ile ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşacağımı söylemiştim. temmuz ayının başında hayata tekrardan merhaba demek için başlangıç yapmam gerekiyordu ve ben bu başlangıcı ilk önce aldığım kilolarımı geri vermekle başlamak istedim.

temmuz ayında DR. CANER KÜÇÜKER ile tanıştım ve hayatımda gördüğüm en fit diyet uzmanıydı. (kesinlikle ankarada yaşıyorsanız kilolarınız varsa öneriyorum) diyete 74 kg olarak başladım. her şey güzel gidiyordu harika kilo veriyordum ve artık aynalarla barışmıştım , hayata farklı gözle bakıyordum.  ve şuan 65.4 olarak geliyorum. yaklaşık 5 ayda 8.6 gr verdim. son randevum 15 gün sonra ve hedefimiz 63.9 olmak. bunun için aşırı çaba göstereceğim. lütfen pes etmeyin ve kilolarınız özgüveninizde sorun oluyorsa bir uzmana gidin ve hayata merhaba deyin.https://www.facebook.com/pages/Eti-Estetik/103690943145083?fref=ts


11 Ekim 2013 Cuma

BAYRAM DİYETİM

Merhaba,

Muhteşem bayram diyetimi sizinle de paylaşmak istedim. :) ne kadar muhteşem desem de siz inanmayın kendime güç vermek için söylüyorum ama her zorluğun bir de güzel tarafı vardır.

Bayrama girerken tam 66.5 geliyorum tartıda. eee tabi bayramda bunu korumak yerine bu kilodan kurtulmak lazım. Doktorumla randevum 24 Ekim de ve o tarihe kadar 64.9 olmam gerekiyor. Sağlıklı bir beslenme ve sporla bu mümkün.

Sabah kahvaltım 1 kase yoğurt ve maydanoz
Ara öğün 4 adet mürdüm eriği ve 2 bardak su
Öğlen yemeğim sebze ağırlıklı (yağsız ve tuzsuz)
Ara öğün 4 adet mürdüm eriği ve 2 bardak su
Akşam yemeğim ise yine sebze tabi etsiz.
Ara öğün 4 adet mürdüm eriği ve 2 bardak su

Tabi her gün böyle değil ; köftemiz kızarmış tavuğumuz etimiz ve balığımız da var. diyetisyenim mükemmel bir doktor. https://www.facebook.com/EtiEstetikGuzellikSalonu bu linke tıklayarak kendisi ile iletişime geçebilirsiniz.


Yukarıdakilere uyarsak her şey bizim için mükemmel olacak. Kıyafet seçerken daha da özgür olacağız yok göbeğim yok basenim çıktı kelimelerini özlemicez bile.

Şimdiden herkese iyi bayramlar. Sağlıklı , huzurlu , mutlu günleriniz olsun.

https://www.facebook.com/damla.knvrhttps://twitter.com/DamlaKenevir


1 Ekim 2013 Salı

Mutlu Eller: #duruyoruz

Mutlu Eller: #duruyoruz: Hatırlayanlarınız vardır mutlaka. 10 Kasım 2012 yılında İzmir Konak Belediyesi fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve ekibi Türkiye`de ilk kez ...

23 Ağustos 2013 Cuma

tavuk şinitzel





çok ama çok sevdiğim bir yemek tarifi ile birlikteyiz. bugün benim canım tavuk şinitzel istedi. yapmışken sizinle de paylaşmak istedi. şimdi tarife geçelim...

Malzemeler:
 
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • sıvıyağ
  • karabiber
  • tuz

Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün. Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile iyice  dövün. Gögüs hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun. Böylece 4 parça şinitzel elde edersiniz. Şinitzellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin. Bir tabağa un, diğer birine galeta ununu koyun. Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın. Etleri önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın. Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın. Böylece şinitzelleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur. Ayrıca et de suyunu kaybetmez. Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitzelleri kızartın. Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın.
Püf Noktası: 

Tavuk etlerini incelttikten sonra sütte bekletirseniz, şinitzeller yumuşacık olur...

                                                                                  AFİYET OLSUN....

29 Temmuz 2013 Pazartesi

DİYET HİKAYEM





Yemek tarifi mi o da ne??? Bugün yemek tarifi yerine dietimi anlatmayı istedim sizlere.

Tam 1 ay öncesinde 74 kiloydum ve artık aynalara çok uzaktım. Bir arkadaşım  sayesinde harika bir diyetisyenle tanıştım. İlk gittiğimde yaklaşık 1 saatlik görüşmeden sonra günlük 1300 kalorilik bir diet uygulamaya başladım tabi yanında spor….

En başta zorlandım diyemem çünkü her şey serbestti ama sınırlıydı. Sonraki randevum 15 gün sonraydı ve gittiğimde 3 kilo vermiştim. Kendime ve tartıya inanamadım,tabi diete devam. Bu arada canım pideler kebaplar hamburgeler istiyordu. Doktoruma söyledim ve yiyebilirsin dedi. 15 gün sonra ki randevuma gittiğimde yine bir 3 kilo daha vermenin mutluluğuyla çıktım diyetisyenimden.

Diete devam ediyorum doktorum 4 ayda 62 kilo olacağımı söyledi ama benim hedefim 55 – 56 kilo olmak. Şunu hiçbir zaman unutmayın azmin önünde hiçbir şey duramaz. İnsanların bakışlarından uzak bir hayat yaşayamazsın kendini eve de kapatamazsın en iyisi mi çık dışarı sorunlarınla yüzleş ve çözmek için sorunları bir an önce harekete geç.



EMİN OLUN BAŞARIRSINIZ. BEN BAŞARDIM.