3 Haziran 2014 Salı

ÇİKOLATA FONDÜ


Bugün her mevsim öğlen yada akşamlarımızı tatlandıran fondü den bahsedeceğiz. Önce fondü seti olarak ne kullanabiliriz ondan bahsedelim. Porselen, teflon yada ısıya dayanıklı porselen bir kap kullanarak  fondünüzü servis edebilirsiniz.



Fondünüzü ister bitter istersenizde sütlü çikolata ile yapabilirsiniz. Benim gibi sütlü seviyorsanız ama evde bitter çikolata varsa krema ve süt ekleyerek tadını yumuşatıp rengini açabilirsiniz. Eğer acı çikolata tadı seviyorsanız tarifteki kadar çikolata kullanıp içine sadece süt yada sadece krema ekleyerek daha koyu ve sert bir kıvam elde edebilirsiniz.

Söylediğim gibi fondü yapmanın mevsimi yok, mevsim meyveleri, kurabiyeler, marshmallow yada krakerler ile fondü servisi yapılabilir. İçine limon yada portakal rendesi hatta likör eklenebilir.


Malzemeler :
  • 200 gr bitter yada sütlü küvertür çikolata (yoksa 2 paket çikolata)
  • Yarım paket çiğ krema (100 ml)
  • Yarım su bardağı süt
  • 10 adet çilek
  • 1 adet armut
  • 1 adet muz
  • 1 adet portakal
Yapılışı:
  1. Kullanacağınız çikolatayı bıçak yadımıyla küçük küçük kıyın.
  2. Küçük teflon bir sos tencereniz varsa süt ve kremayı tencereye alın kısık ateşte ısıtın.
  3. Isınan krema-süt karışımını ocaktan alın ve içine kıydığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  4. Çikolata pürüzsüz bir kıvama alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin.
  5. Hazırladığınız çikolayı fondünüze koyarak servis edin.
Fondü hazırlandıktan sonra meyvelerinizi yıkayın ve isteğe göre soyarak dilimlere yada küplere bölerek hazırladığınız fondü ile birlikte servis edin.


                                         


                                                                                           AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder