22 Kasım 2013 Cuma

Addis ababa tatlısı


Dün Nihat sırda da dinledim ve merak ettim neymiş bu tatlı diye….

Baktım ki çok zor bir şey değil , önemli olan kıvamını tutturmakmış ve sizlerle paylaşmak istedim.

 
                               
                                 Addis ababa tatlısı tarifi : 
                              Bir küçük tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı
                              3 kaşık un
                              3 kaşık toz şeker
                              2 kaşık kakao ve bir fincan soğuk süt koyun ve bunları iyice karıştırarak birbirine güzelce yedirin. sonra üzerine tahta bir kaşıkla karıştırdığınız bu karışımın kaynamış ve ılıtılmış yarım kilo sütü azar azar dökün. Dörtte bir limonun suyunu da karıştırdıktan sonra çikolatalı kremayı kaynatın.

Kaynamaya başlayınca ateşin ısısını azaltın ve 5 dk daha pişirin. sonra bu kremayı 5 küçük kaseye bölerek boşaltın. Bu arada bir başka kapta 5 armudu 2 bardak elma ya da armut suyunu 2 fincan toz şekeriyle pişirin. Armutlar pişince her birini bir kaseye koyarak servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

  1. Addis ababa böyle bir şey değil. Frigo dondurmayı çağrıştırır ama farklıdır. küre biçimindedir. ortasında meyve parçacıkları bolca bulunur. Son derece özel, lezzetli bir tatlıdır. Önce yemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil