23 Ağustos 2013 Cuma

tavuk şinitzel





çok ama çok sevdiğim bir yemek tarifi ile birlikteyiz. bugün benim canım tavuk şinitzel istedi. yapmışken sizinle de paylaşmak istedi. şimdi tarife geçelim...

Malzemeler:
 
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • sıvıyağ
  • karabiber
  • tuz

Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün. Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile iyice  dövün. Gögüs hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun. Böylece 4 parça şinitzel elde edersiniz. Şinitzellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin. Bir tabağa un, diğer birine galeta ununu koyun. Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın. Etleri önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın. Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın. Böylece şinitzelleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur. Ayrıca et de suyunu kaybetmez. Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitzelleri kızartın. Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın.
Püf Noktası: 

Tavuk etlerini incelttikten sonra sütte bekletirseniz, şinitzeller yumuşacık olur...

                                                                                  AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder